Sertifika Programı’nın Ardından

İÜ Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOGEM)  4-5-6 Şubat 2015 tarihlerinde “Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Sertifika Programı’’ nı İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Günümüzde gen mühendisliği ve biyoteknoloji çalışmalarının değerinin anlaşılmasıyla çalışmalar hız kazanmış ve artık temel biyolojiden, yaşam bilimlerine kadar tüm uygulamalı alanları, tıbbı, ziraatı ve mühendisliği yönlendirir hale gelmiştir. Bu alandaki çalışmalar bilimi, bilgi teknolojilerini, endüstriyi ve ekonomiyi önümüzdeki yıllarda da yönlendirmeye devam edecektir.

Üniversitemiz son yıllarda bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığı yatırımların yanı sıra, sık sık araştırma ve eğitimi entegre edebilmek amacıyla girişimlerde bulunmaktadır. Bu bağlamda öğretmenlere yönelik sertifika programı, yaşam bilimcilerin biyoteknolojideki gelişmeleri ortaöğretimde görev yapan değerli hocalarımıza aktarması açısından önemli bir fırsat olmuştur.  BİYOGEM, alanında uzman çok değerli bilim insanlarını bu toplantıya dâhil ederek, en son gelişmelerin öğretmenlerimize aktarılmasına aracılık etmiştir.

Sertifika programında “Gen Teknolojileri ve Gen Klonlaması”, “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO’lar)”, “Hayvan Islahında Gen Teknolojileri”, “Kök Hücre Tedavisi”, “Kanser Tedavisi”, “Omik Teknolojileri: Genomik, Transkriptomik, Proteomik”, “Polimorfizm ve Markır Teknolojisi”,  “Biyoinformatik” gibi konularda detaylı sunumlar yapılmıştır.

Katılımcı Profili:

Sertifika programımıza aralarında Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Notre Dame de Sion Lisesi, Doğa Koleji, Bilfen Koleji, İhlas Koleji, Özel Doğan Ortaokulu, Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi gibi kuruluşların olduğu devlet ve özel okullardan değerli öğretmenler ve eğitimli ilgili katılımcılar bulunmaktadır. İstanbul dışında Kayseri, Bursa, Bartın, Çankırı, İzmir, Bandırma illerimizden de katılım olmuştur.

Programdan görüntüler:

IMG_5524_copy

IMG_5743 (2)

IMG_5925_copy

IMG_6039_copy

IMG_5651 - Kopya

IMG_6400_copy

12/02/2015

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi

Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa Sokak

34116 Beyazıt/İstanbul

Tel: +90 (212) 440 00 00 (12604-DEKANLIK) | Mail: iletisim_dekan@istanbul.edu.tr